Nømad Coffee Lab & Shop

BRU barcelona nømad kaffested

El Born og El Barrio Gótico i Barcelona er et mylder av trange og snirklete gater fylt med barer, restauranter, tiendas og klesbutikker. Tilfeldig vandring i disse gatene kan åpenbare mange skjulte skatter og uforglemmelige smaksopplevelser, men en kaffekopp hos Nømad vil sannsynligvis aldri være noe du plutselig snubler over. Plassert i en sidegate av en annen liten gate og med åpningstider fra 09-17 mandag til fredag bør du være utrustet med både Google Maps og planleggingsevne for å drikke kaffe her.

Hvilket også gjenspeiler seg i klientell og personell. Kaffebaren er stilistisk, ren og enkel. Sitteplassene er få og croissant, cookies og lunsj er fraværende. Spør heller ikke om sukker (selvsagt gjør du ikke det☺). Her brenner de kaffen selv og legger stor vekt på håndverket bak hver kopp. For øyeblikket kan du velge mellom dryppkaffe på Kalita, espresso og filterbrygg (dagens kaffe). Om sommeren vil det vanligvis være mulig å få kjøpt saktebrygget kaldbrygg (cold-brew) også.

Nømad er en kaffebar som virkelig er dedikert til third-wave-coffee, og kun det. Kaffen er veldig god, bønnene er lysbrente (og smakte svært bra da jeg prøvde de hjemme) og kaffeworkshops for baristaer og kaffenerds i Barcelona blir ofte arrangert her. Et lite utvalg av kaffeutstyr for hjemmebruk er også mulig å få kjøpt.

Kort oppsummert er Nømad en viktig aktør på Barcelonas kaffescene. For den interesserte er det et supert sted å kjøpe bønner og ”å nerde” kaffe. Samtidig er Nømad noe utilgjengelig. Litt på grunn av åpningstid og plassering, men i mye større grad på grunn av personell og stemning. Undertegnede følte seg aldri helt velkommen og holder seg til en kopp dryppkaffe og en pose bønner, til å brygge hjemme, de gangene han er innom. Og for meg er det greit. Nømad er ikke, og prøver ikke å være, kaffestedet med gratis Wi-Fi og smakfull lunsj hvor du sitter en dag for å lese.

Nømad er for den spesielt interesserte. Stemningen er paradoksalt nok litt som kaffen de heldigvis ikke serverer. Bitter, intetsigende og litt sur. Men vil du prøve Barcelonas kanskje beste kaffe og kjøpe gode lysbrente bønner brent i Barcelona, må du en tur innom!

PS: De tar ikke kort. Ta ut kontanter på veien!

Åpningstider: man-fre 09:00-17:00
Adresse: Passatge Sert, 12

One thought on “Nømad Coffee Lab & Shop”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Goto Top