Copenhagen Coffee Collective

En av enhver storbyferies høydepunkt er å sjekke ut hva den har å by på av kaffe. Turen til Københan var ingen unntak. Byen som var vår hovedstad i flere hundre år er i dag en verdensby preget av godt design og et yrende kulturliv.

bru_kaffepause_coffecollectiveI bydelen Nørrebro ligger den sjarmerende Jægerborggade. Tidligere kjent som et litt tvilsomt strøk med blomstrende kriminalitet. Det hele endret seg da en tidligere Noma og Michelin-kokk valgte å starte for seg selv, og åpnet en restaurant på et litt utypisk sted, langt fra bykjernen, strøket og andre lignende restauranter. Resten er historie.

Restauranten Relæ ligger der fremdeles, men rundt den har det poppet opp den ene forretningen etter den andre. I dag er Jægerborggade kjent som Københavns hipstergate nummer en, og her finner du økologiske restauranter, butikker og kafeer på rekke og rad. Gaten er fylt av mennesker med skinnyjeans og god stemning.

bru_kaffepause_coffecollective-6

Midt i gaten ligger Københavns mest kjente kaffebar, The Coffee Collective. Kaffebaren er enkelt innredet med hvite flater, og elegant furu. Kaffebaren har kanskje plass til rundt 30 personer med små bord, trestoler og puter i vinduskarmen. Menyen er bygget i Lego og baristaen brygger kaffen på bestilling uten den klassiske bardisken mellom seg selv og kundene, noe som gir stedet en helt spesiell og intim følelse.

Coffee Collective brenner sin egen kaffe som du får kjøpt i de karakteristiske hvite og fargesprakende kaffeposene sammen med annet klassisk kaffeutstyr. Menyen består både av de typiske espressodrikkene, men også håndbrygg med Wave og Aeropress som deres foretrukne bryggemetoder. En finurlig detalj er at hvis du spør om hvordan de brygger kaffen gir de deg en ferdig trykket oppskrift som du kan ta med deg hjem. Den forklarer på en fin måte hvordan de brygger feks en Kalita Wave.

bru_kaffepause_coffecollective-2

Deres brenneprofil er noe mørkere enn hva vi er vant med fra mikrobrenneriene i Norge, men ikke så veldig. Vannet i København smaker litt salt og de stiller derfor med et litt annet utgangspunkt enn vi gjør hjemme i Norge. Likevel er resultatet i koppen veldig bra og espressoen utmerket. Atmosfæren er lett og ledig. Servicen hos baristaene upåklagelig, og selv om det er kunder som venter tar de seg tid til en liten prat uten å stresse med å få deg videre. Hele opplevelsen preges av lave skuldre, latter og en følelse av å være litt hjemme. Litt som å være på besøk i et kollektiv?

bru_kaffepause_coffecollective-7

 

TILBUD:
Wifi: nei
Aeropress: ja
Chemex: nei
Kalita: ja
V60: nei
Lunsj: nei
Espressomaskin: La Marzocco
Kvern: Simonelli og Mahlkönig

RATING:
Kaffe: 7
Atmosfære: 8
Konsept: 8
Service: 9

SOME:
Instagram: @coffeecollectif
Facebook: @thecoffeecollective
Hjemmeside: coffeecollective.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Goto Top